
Des del Col·legi de psicologia de Catalunya s’impulsen activitats formatives i divulgatives per donar a conèixer les principals línies de treball. Aquesta vegada es va celebrar a Girona, a la Biblioteca Carles Rahola una taula rodona sobre Psicologia i Esport organitzada pel Grup de treball de «Coaching esportiu», amb la col·laboració del Grup de treball «Prevenció i intervenció en psicologia aplicada a l’esport».
D’aquesta jornada, que comptava amb públic de totes les edats, esportistes, pares, entrenadors,.. i convidades a participar a la taula persones del món de l’esport com el Director esportiu del Geieg, l’entrenador del FC Girona femení, un metge esportiu i altres representants que comparteixen la passió per l’esport i l’educació, podríem destacar-ne les següents conclusions:
- La psicologia aplicada a l’esport i el coaching, en la formació integral de l’esportista des de l’etapa esolar. Facilitador de recursos per a una autoestima sana que permeti continuar creixent.
- Imprescindible que l’esport base posi el focus d’atenció en el procés d’aprenentatge i no només en els resultats.
- L’entrenament COS-MENT, clau per poder créixer i prevenir frustracions no desitjades en els joves esportistes .
- ELS VALORS AFAVOREIXEN EL RENDIMENT, EL RESULTAT NO SEMPRE.
- VALORS – ACTITUDS – HÀBITS = ESTIL DE VIDA .
- La psicologia com a nexe d’unió del TRIANGLE ESPORTIU, entrenadors, esportistes i pares. Eines per treballar tots en la mateixa direcció.
- ÈXIT ? Aconseguir bons resultats o competir segons els meus valors ?
- JOC NET : La importància del COM JUGUEM en lloc del COM COMPETIM.
- Aprendre que és tan important millorar tècnicament, com també com canalitzar l’emoció en la millora del nostre aprenentatge.